Reklama

Reklama

Ja, Earl a dievča na zomretie

  • Česko Já, Earl a holka na umření (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tínedžer Greg Gaines (Thomas Mann) je svojrázny stredoškolák z maturitného ročníka, ktorý sa snaží ticho a nenápadne preplávať pubertou do dospelosti. Aby prekonal mínové pole zvané dospievanie,v rámci svojej stratégie sa dôsledne vyhýba všetkým hlbším vzťahom. Väčšinu času trávi so svojím kamátorm Earlom Jacksonom (RJ Cyler) , nadšeným filmárom, a spoločne nakrúcajú paródie na klasické filmy. Jedného dňa Grega požiada jeho mama Connie (Connie Brittonová), aby sa začal venovať smrteľne chorej spolužiačke Rachel Kushnerovej (Olivia Cookeová), ktorej diagnostikovali leukémiu. Gregovi sa spočiatku nechce, ale napokon sa pustí do svojho najambicióznejšieho projektu. Spriatelí sa s Rachel, spoločne trávia čas, pričom sa k nim občas pridá aj Gregov najlepší kamarát a filmár Earl. Z Gregovej počiatočnej nechuti zo spoločného trávenia času sa napokon vyvinie príjemné prekvapenie, keď Greg zistí, že majú s Rachel spoločný rovnako drsný, absurdný humor. Zbaví sa strachu z okolia a so svojimi blízkymi nadviaže vzťahy, aké si dovtedy ani len nedokázal predstaviť. A spozná, aké sú cenné putá skutočného priateľstva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (203)

runner85 

všetky recenzie používateľa

Melancholický Greg ktorý je zahľadený iba do vlastných problém potrebuje šťuchnutie od Maminky(áno maminky vedia byť dosť presvedčivé) aby trošku otvoril oči a venoval sa chorej spolužiačke. Keby videl skvelý film Two Thirty 7 kde jedna z hlavných postáv Luk povedala jednu zaujímavú vetu Sometimes you just get so wrapped up in your own problems that you just don't notice anybody else by to štuchnutie možno nepotreboval. Myslím, že obaja si v konečnej fáze pomohli a tých cca 6 mesiacov ktoré strávil Greg s Rachel mu dali do života veľa. Inak som sa smial keď vynadal Madison za to dotýkanie :D Ale nechápem (alebo žeby hej) ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Indie podle mého gusta. Až nečekaně osobitá a nápaditá režie servíruje svěží nápady i odkazy na slavná díla a scénář nám pro změnu předkládá skvěle vystavěný příběh plný sympatických a osobitých postaviček i v těch nejvedlejších rolí (chtělo to více Offermana i Jona Bernthala!), které vám prostě musí přirůst k srdci. Vývoj i vztahy hlavních charakterů skvěle fungují, režii se skvěle daří střídat humornější i emotivní pasáže, a koho nedojme závěrečné promítání, ten snad ani nemá srdce. Thomas Mann zvládá hlavní part na jedničku a Olivia Cooke konečně ukazuje, že jí je na seriálový Bates Motel vlastně škoda. Prostě jedna z nejlépe natočených nezávisláren posledních let. ()

Reklama

bubun 

všetky recenzie používateľa

Naprosto průhledná, obyčejná citová vydíračka, s naprosto nesympatickým hlavním "hrdinou" v hlavní roli. Ne, nesympatický je slabé slovo, hnusný odporný spratek, mající sebe samotného za středobod vesmíru, plus trpící mylnou představou, že je strašně divný (což neni, je jen velmi, velmi otravný, a každá hláška, nebo grimasa - a že jich tam má - je k rozzuření) a tím pádem asi jedinečný.... To není ani drama, ani komedie (ty filmy, co vytvářel se svým kamarádem nebyly vtipné - pousmála jsem asi asi dvěma nápadům, ale na tom se bohužel nedá stavět), spíš mi připadalo, jako by někdo rozředil jeden díl "Gilmorek", do hlavní role místo holek dal kluky, do další role nacpal holku s leukémií, aby to trochu vzalo "za srdíčko" a pokusy o ostrovtip (Gilmore Girls) nahradil pokusem o bizarnost. Nechápu tak vysoké hodnocení, a nechápu, jak to může někdo někomu doporučit. Filmů na toho téma, podobně zpracovaných, a možná i lépe, už tady byly desítky.... Předvídatelná, plytká ždímačka emocí, u které je navíc celkem jasné, že dopadne špatně. Spoiler! Ha! ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Osobitý a netradičný film na tému, ktorá bola vo filmoch rozobratá snáď zo všetkých možných strán. A predsa je úplne iný. Škoda, že som predtým nečítala knihu, síce sa nám doma niekde povaľuje, ale na moju škodu je v angličtine. Takže možno niekedy inokedy. Na konci mi zostalo tak nejak smutno, ale zároveň aj dobre. Páčila sa mi kamera, herci, muzika a učiteľ dejepisu. Keď sa trošku pritlačilo na vážnejšiu strunu, ten film bol dokonalý. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Áno, bolo to niečo iné ako typické drámy, ale tento pseudo-sarkastický štýl ma svojim spôsobom moc veru neočaril. Čo sa týka ústrednej trojice, tak mi v podstate dosť liezlo na nervy ich "svojské" správanie - Greg a jeho ego-irónia, Earl a jeho ľahostajnosť voči všetkému, no a umierajúca Rachel, ktorá si tak protirečí, že človek ani nevie či vôbec stojí o akýkoľvek záujem. Hm, čo ja viem, celé to bolo akési divné. Ale jedno treba vyzdvihnúť - a síce tú anti-klišovosť, ktorá bola snáď najväčšou prednosťou tohto filmu. Ale inak nič svetoborné, pre mňa priemer. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (7)

  • Pesnička "Ding-A-Dong", ktorá je spomínaná vo filme, je skutočná. Naspievala ju holandská skupina Teach-In a v roku 1975 s ňou dokonca vyhrala Eurovision Song Contest. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama