Reklama

Reklama

V nekonečnom a tajuplnom vesmíre jestvuje celé stáročia malá, no mocná skupina ochrancov. Títo ochrancovia mieru a spravodlivosti sa nazývajú Špeciálna jednotka Green Lantern. Je to bratstvo bojovníkov, ktoré prisahalo, že udrží vnútrogalaktický poriadok. Každý člen Zboru nosí prsteň, ktorý mu poskytuje supersilu. Keď sa však na scéne objaví nový nepriateľ zvaný Parallax vyhrážajúci sa zničením rovnováhy sily vo vesmíre, ich osud a osud Zeme leží v rukách čerstvého nováčika, prvého človeka, ktorého medzi seba prijali - Hala Jordana (Ryan Reynolds). Hal je talentovaný, no nafúkaný skúšobný pilot. Členovia jednotky prejavujú ľudom, ktorí nikdy neovládli nekonečnú silu prsteňa, len málo rešpektu. Hal je však zjavne chýbajúcim kúskom skladačky a spolu s jeho odhodlaním a silou vôle má to, čo ostatným členom jednotky chýba - ľudskosť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (1 029)

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Ukázka projektu, ve kterém se tak dlouho piplali s vizuálem, až zapomněli na skoro vše ostatní. Obsazení je v pořádku, triky jsou úchvatné, ale kam se proboha vytratil pořádný děj nebo záporák? Hodně to připomíná Hancocka: Nevyrovnaný film o komiksovém hrdinovy, který vypadá spíše jako drahá úvodní epizoda televizního seriálu, nežli jako plnohodnotný celovečerní film. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Zhruba pred rokom som videl prvý trailer na Lanterna, po ktorom opadli všetky moje očakávania. Kino som vynechal, ale doteraz to ľutujem. Niekedy inštinkt sklame. Green Lantern má podľa môjho názoru jedinú vyslovene slabú stránku, a tou je nevýrazný záporák. Peter Sarsgaard mal dostať viac priestoru a záporák Parallax vytvorený z počítačových trikov jednoducho nedokázal vytvoriť tú správnu atmošku. Herci vôbec nie sú zlí, žiadne oscarové výkony samozrejme, ale Ryan svojho hrdinu zahral zodpovedne a ostatní sa tiež nemajú za čo hanbiť. Špeciálne efekty určite neudreli stopercentne, keďže v izbe mi chýba tretí rozmer, ale aj tak som bol užasnutý. A zvuk bol úplne úchvatný. Nechápem prečo je film tak podhodnotený. Možno preto, lebo neberie sám seba až tak vážne a servíruje nám trošku odľahčený pohľad na superhrdinu. Podobne stroskotal aj Hancock a je to škoda, pretože podobné filmy sa mi páčia, no toto vysiela jasný signál, že rozpočty sa im podobným tak ľahko schvaľovať nebudú. 80%. ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

No tedy... sváří se to ve mně žlutá se zelenou, ale strach nakonec překonávám, a s pevnou vírou v komiksovém srdci uděluji nadprůměr. Hodnocení létá během 105 minut po značně opilé sinusoidě; mávalo to se mnou ještě v tramvaji cestou z kina: jsem vlastně zklamán, nebo nadšený? Byla to kravina, nebo super blockbuster? Žádný letošní film pro mne zatím nebylo tak těžké ohodnotit, jako Green Lanterna. Kouzlo téměř žádné (zejm. oproti komiksu, který nedávno vyšel i u nás, a který je minimálně 10x lepší), akce žalostně nevyužitá, dialogy o hrdinství šíleně tupé až jsem kroutil hlavou... A přesto, přesto se mi to sakra líbilo, a jsem Campbellovi ochoten všechny tyto neduhy odpustit - bavil jsem se totiž královsky. In brightest day, in blackest night, no evil shall escape my sight. Let those who worship evil's might, beware my power... Green Lantern's light! P.S. 3D byly snad jen sedačky přede mnou :-) ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Greg Berlanti, Michael Green, Marc Guggenheim, Michael Goldenberg / Green Lantern by John Broome, Gil Kane | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Donald De Line, Greg Berlanti | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: DC Entertainment, De Line Pictures | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 160,270,384 $ || V tomto roku už druhé dielo s prídavným menom Green (Hornet) a teraz Green (Lantern). Ten sršeň dopadol v mojich očiach o to lepšie, že nemal ani najmenšiu potrebu vysvetlovať sám seba, a ponúkol tak čisto brainwash nenáročnú zábavu. Lampáš má tiež znaky komédie, no musí byť predovšetkým akčnou sci-fi záležitosťou, takže logika a občasná vážnosť musela byť, a to z neho robí nemastnú, neslanú vec, ktorá nevie, čím vlastne chce byť. Začiatok filmu s lietadlami najlepšia časť, ktorá vlastne pomohla k nebolestivému zážitku... ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Bohužel je to opět to samé. Záchrana světa, nezničitelný záporák, jakási magická imaginární energie, ty správné hodnoty. Tohle od nudy a ohranosti nedokáže záchránit ani osvědčený hitmaker Campbell, jinak znamý jako velký inovátor již zavedených značek (Zorro, Bond). Ne snad, že by opět bezprostřední Reynolds nebyl super, jenomže ty šíleně přepálené kulisy vesmírných světů jsou jen o chlup horší, než celá ta pofidérní mytologie. Takže hold trikařům ano, ale chtělo to lepší projekt, potažmo lépe ho zpracovat. Velkou výhodu má Blake Lively, která by klidně mohla jenom někde stát ve večerní róbě a všechno by bylo v pořádku. To je ale na filmový zážitek málo, specielně pokud jde o komiks, kde je přetlak jako blázen a ničení planet na dvacátý způsob už by odradilo i zarytého fandu zelené barvy. ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (60)

  • Záchranný modul Abina Sura (Temuera Morrison) byl pro scénu havárie vytvořen v reálné velikosti. (Caszidy)
  • V jednu chvíli byl zvažovaným režisérem Quentin Tarantino, který je příznivcem původních komiksů. (Caszidy)

Súvisiace novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (viac)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (viac)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (viac)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (viac)

Reklama

Reklama